Communiceer de essentie

Heldere communicatie maakt de wereld beter. Een goede gedachte, de juiste woorden, een fraaie voordracht, daar gaat het om.

Ik geloof dat er voor veel mensen en organisaties veel te winnen valt als ze helder nadenken over wat ze eigenlijk willen zeggen, dat goed onder woorden brengen en effectief naar voren brengen. Ik sta die mensen en organisaties terzijde. Ik richt mijn dienstverlening primair op beslissers en houd ervan met briljante geesten te werken.

In mijn werkzaamheden onderscheid ik training, advies, klussen en spreekbeurten.

GJP_face_totaal_donker

Zorgvuldig, overtuigend, effectief

Training

Ik geef trainingen van een dagdeel tot meerdere weken. Alle trainingen zijn gericht om beter te leren hoe je nog beter een  steekhoudend, aantrekkelijk en overtuigend verhaal maakt. De trainingen zijn individueel en groepsgewijs te volgen. Ik ontwerp specifieke trainingen voor bijzondere doelgroepen, zoals bestuurders, strategy consultants en advocaten.

Advies

Ik kan adviseren hoe je je interne en externe communicatie versterkt, waardoor je effectiever optreedt. Speciaal voor specialisten (zoals woordvoerders, politici, dagvoorzitters) kan ik bijdragen aan een degelijke retorische toevoeging aan hun werk.

Klussen

Ik zeg niet alleen hoe het moet, ik kan het zelf ook doen. Ik draag graag bij aan projecten waarin behoefte is aan iemand die inhoudelijk, strategisch en communicatief sterk is.

Spreken

Ik ben te boeken voor spreekbeurten. Zie daarvoor mijn sprekerspagina.

GJP_face_totaal_donker

Voorbeelden

Politiek

Voor een lokale politieke partij met een paar zetels in de gemeenteraad onderzoek ik wat de kern is van hun politieke overtuigingen en communicatieve uitgangspunten, waarop ze hun programma, oordelen en stemgedrag baseren. Op die basis kunnen ze beter hun prioriteiten stellen en aan de (potentiële) kiezers duidelijk maken waar ze voor staan. Zo komen hun idealen beter binnen bereik.

Business

Bij een chemiereus geef ik een training presentatievaardigheden. De deelnemers zijn chemisch technologen en bedrijfskundigen. Niet bepaald poëtische mensen. Degelijk, down to earth. Toch zou wat meer poëzie ze helpen om meeslepender én duidelijker te spreken, denk ik.  Ik focus erop dat ze heel duidelijk maken waarom wat ze zeggen belangrijk is. De ogen van de sprekers lichten op en het publiek raakt enthousiast.

Cultuur

Een organisatie voor marketing in de culturele sector heeft een nieuw, complex en ambitieus project met vele partners. Om dan tot de kern te komen en het plan helder en passend voor subsidiegevers te maken is een klus die vereist dat je buiten je eigen wereld gaat staan. Je moet empathisch en overtuigend vanuit de doelgroep denken. En wie is die doelgroep eigenlijk? En hoe schrijf je het dan op? Daar helpt een retorisch strategische bril bij.

GJP_face_totaal_donker

Neem contact op

  Ik vond het erg interessant en heel leuk vorige week en wou dat ik het allemaal eerder had geweten! Had handig geweest. Maar goed, nu weet ik het in elk geval wel –en ik zal daar zeker mijn voordeel mee doen.
  Een aangename leermeester ben je, vriendelijk ook. Het was prettig werken. ​

  J.R.
  Adjunct griffier Tweede Kamer der Staten-Generaal

  Organisaties waarvoor ik eerder gewerkt heb

  Klik op deze link om de logo’s te zien van enkele bedrijven die ik eerder terzijde heb gestaan.