Diensten

Wees effectiever

Om effectiever op te treden – als mens of als bedrijf – is het goed als iemand je onafhankelijk terzijde staat om je te adviseren.

Je moet altijd anderen beïnvloeden, niemand bereikt zijn doelen in een vacuüm. Als je alleen vanuit jezelf kijkt kan dat nog wel eens misgaan. Prins Andrew kan daarover meepraten.

Toch proberen veel mensen zelfstandig anderen te beïnvloeden – zelfs in de belangrijkste situaties. En dat is lastig. Je bent blind voor je eigen fouten en bovendien emotioneel betrokken. De beste schrijvers hebben een redacteur. Advocaten verdedigen nooit zichzelf in de rechtszaal. Zou het dan niet ook handig zijn een retorisch strateeg in de arm te nemen als je anderen in beweging wilt krijgen?

Een goede retorisch strateeg maakt je doelen glashelder, je uitstraling onweerstaanbaar en je publiek als was in je handen. Hij zorgt dat jij je zin krijgt.

Ik sta bedrijven en organisaties terzijde die effectiever hun doelen willen bereiken. Ik help ze beter te communiceren, presenteren en overtuigen. Ik ben een trainer, een adviseur, een bondgenoot; onafhankelijk, scherp en menselijk. Je overtuigingskracht kun je natuurlijk niet uitbesteden, maar wel sterk verbeteren.

Ik richt mijn dienstverlening op mensen die adviseren en die beslissingen nemen en anderen mee moeten krijgen zoals CEO’s, ondernemers en politici.

GJP_face_totaal_donker

Voorbeelden

Politiek

Voor een lokale politieke partij met een paar zetels in de gemeenteraad onderzoek ik wat de kern is van hun politieke overtuigingen en communicatieve uitgangspunten, waarop ze hun programma, oordelen en stemgedrag baseren. Op die basis kunnen ze beter hun prioriteiten stellen en aan de (potentiële) kiezers duidelijk maken waar ze voor staan. Zo komen hun idealen beter binnen bereik.

Business

Bij een chemiereus geef ik een training presentatievaardigheden. De deelnemers zijn chemisch technologen en bedrijfskundigen. Niet bepaald poëtische mensen. Degelijk, down to earth. Toch zou wat meer poëzie ze helpen om meeslepender én duidelijker te spreken, denk ik.  Ik focus erop dat ze heel duidelijk maken waarom wat ze zeggen belangrijk is. De ogen van de sprekers lichten op en het publiek raakt enthousiast.

Cultuur

Een organisatie voor marketing in de culturele sector heeft een nieuw, complex en ambitieus project met vele partners. Om dan tot de kern te komen en het plan helder en passend voor subsidiegevers te maken is een klus die vereist dat je buiten je eigen wereld gaat staan. Je moet empathisch en overtuigend vanuit de doelgroep denken. En wie is die doelgroep eigenlijk? En hoe schrijf je het dan op? Daar helpt een retorisch strategische bril bij.

GJP_face_totaal_donker

Producten

Ik help mensen, bedrijven en organisaties effectiever op te treden als beslissingen van anderen beïnvloed moeten worden. Dat betekent dat ik kan meedenken bij de best mogelijke manier om gehoord, begrepen en gevolgd te worden. Maar ook help ik je beter te communiceren en presenteren.

Download een document met informatie over mijn voordrachten en een over mijn workshops.

GJP_face_totaal_donker
Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015

Training presentatievaardigheden

Betere presentaties, die prettiger zijn voor de spreker en voor de luisteraars. Maak contact en breng de inhoud over.
5 sessies van drie uur
Voor teams en organisaties die effectiever willen opereren. Van deze training is ook een samengebalde variant van een dagdeel beschikbaar.

Individuele presentatietraining

Je presentaties - als je die al geeft - gaan niet zo goed als je zou willen. Daardoor krijg je niet vaak je zin, ontwijk je mogelijkheden om te spreken en voel je je ongelukkig. Meestal komt dat door tekortschietende vaardigheden, waardoor je je te druk maakt over zaken die er in je presentatie eigenlijk niet toe doen.
Deze individuele training lost dat op. Je leert vaardigheden, zodat je competenter presenteert. Daardoor voel je je prettiger en kun je je op het belangrijkste richten: overbrengen wat jij belangrijk vindt.
De training van vier uur wordt onderverdeeld in drie lessen met ongeveer twee weken ertussen, zodat je je nieuwe vaardigheden kunt oefenen en inslijpen.

Open cursus Overtuigend spreken voor publiek

Een cursus met open inschrijving voor iedereen die beter wil leren spreken en meer wil weten over klassieke retorica. In het najaar zes avonden in Haarlem. Vriendelijk tarief. Neem contact op als je interesse hebt.

Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015

Advies

Onafhankelijk advies, als het erom gaat: bij belangrijke presentaties, als je iets van anderen gedaan wilt krijgen, ter ondersteuning van je public affairs, bij je politieke positionering. Voor iedereen die zijn of haar invloed wil maximaliseren

Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015

Retorica voor specialisten

Maatwerk voor professionals die kennis van retorica willen toevoegen aan hun arsenaal. Voor advocaten, dagvoorzitters, voorlichters, schrijvers, acteurs, en anderen die hun publiek moeten informeren, behagen en in beweging zetten.

Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015

In het oog van de storm

In sommige functies bestaat het risico dat je plotseling vol op de wind staat. Politici, bestuurders van goede doelen, bekende Nederlanders, en anderen kunnen al dan niet door eigen toedoen onder vuur komen te liggen. Om je daarop voor te bereiden organiseer ik programma's. En als je er middenin zit, adviseer ik.

Neem contact op

Ik vond het erg interessant en heel leuk vorige week en wou dat ik het allemaal eerder had geweten! Had handig geweest. Maar goed, nu weet ik het in elk geval wel –en ik zal daar zeker mijn voordeel mee doen. Een aangename leermeester ben je, vriendelijk ook. Het was prettig werken. ​
J.R.
Adjunct griffier Tweede Kamer der Staten-Generaal
Organisaties waarvoor ik eerder gewerkt heb

neef Hidde