Open cursus Haarlem

Cursus overtuigend spreken voor publiek

Er komt een nieuwe cursus. Stuur een mailtje als je interesse hebt.

Leer beter presenteren

Volg een cursus overtuigend spreken voor publiek!

Als je goed kunt communiceren kun je veel voor elkaar krijgen. Een van de moeilijkste vormen van communicatie is voor een groep gaan staan en iets zeggen. En toch moeten we dat vaak doen, op het werk, tijdens de studie en bij een huwelijk. Als je goed kunt presenteren maak je niet alleen je eigen leven, maar ook dat van anderen een stuk prettiger en misschien wel beter.

In Hart, hét centrum voor kunst, kennis en cultuur in Haarlem, geef ik een cursus overtuigend spreken voor publiek. In zes weken leer je over retorica, overtuigingskracht, communicatie en meer. Wil je je publiek ademloos laten luisteren, dan mag je deze cursus niet missen.

Een overtuigend verhaal bestaat uit een sterke inhoud, die goed verwoord is, en aantrekkelijk gebracht wordt. De oude Grieken wisten dit al en noemden overtuigend spreken ‘retorica’. Tot aan de 19e eeuw was retorica een vast onderdeel van elke goede opleiding, daarna zijn we het vergeten. Ten onrechte, de voorschriften zijn nog steeds geldig.

In deze cursus maak je kennis met de klassieke retorica, maar vooral leer je beter presenteren. Hierdoor kun je je stempel op de wereld drukken. Je leert hoe je goed voor een groep staat, hoe je je publiek uit je hand laat eten, maar ook hoe je een toespraak kunt opbouwen – en hoe je eigenlijk bepaalt waar je over gaat praten.

De cursus wordt gegeven in Hart aan de Kleine Houtweg in Haarlem op zes avonden van 19:30 tot 22:00.

Neem voor meer informatie contact op met mij.