Overtuigend spreken in videovergaderingen

Dit is een training online presenteren en vergaderen voor professionals die effectiever online willen samenwerken. Je wilt snel je punt maken, je wilt dat anderen luisteren, dat ze je begrijpen én dat er iets gebeurt. Dat is altijd al belangrijk en online helemaal. In deze training leer je hoe je duidelijk, prettig en overtuigend je punten maakt, zodat online vergaderen een feestje wordt. En als je weer op kantoor werkt, zijn deze vaardigheden nog steeds heel nuttig.

Zoomen als Cicero

Iedereen vergadert vanachter de laptop. Hoe kun je dat nu zo effectief, overtuigend en prettig mogelijk doen, voor jezelf én anderen? Daarvoor kijken we bij Cicero. Die heeft zelf waarschijnlijk niet met Teams en Zoom gewerkt, aangezien hij in 43 v Chr. overleed. Wel heeft hij een duizelingwekkend snelle carrière gemaakt, dankzij de overtuigingskracht van zijn woorden. En dat is nog steeds relevant in onze tijd.

Wat leer je?

Dit is een training online presenteren en vergaderen. Online vergaderen zit tussen presenteren en vergaderen in. Je hebt weinig tijd om je punt te maken, maar je krijgt ook weinig terug van je omgeving. Hoe kun je dan toch effectief zijn?

Het is heel belangrijk precies te weten wat je wilt bereiken, wat je wilt zeggen en hoe je dat gaat doen. Zodat je duidelijk en aantrekkelijk spreekt en je gespreksgenoten begrijpen wat er van ze verwacht wordt.

In deze training oefenen we daarmee. Je krijgt opdrachten, en krijgt feedback van de trainer en de andere deelnemers, zodat je heel snel kunt bijsturen en verbeteren.

Onderdelen:

  1. Bepaal het doel van je communicatie
  2. Bepaal de inhoud van wat je wilt zeggen. De inhoud van wat je zegt is belangrijker dan ooit. Hoe maak je snel, effectief en ondubbelzinnig je punt?
  3. Bepaal de indeling van je bijdrage
  4. Bouw overtuigende argumenten
  5. Je woorden doen ertoe: je traint erop zuiver, zorgvuldig en rechtstreeks te formuleren
  6. Zorg dat je onthoudt wat je wilt zeggen
  7. Hoe vertel je het? In deze training werk je aan je performance: houding, mimiek, handen, en stemgebruik
  8. Verbinding met persoonlijke aandacht. Komt je punt over? Je leert structureel te controleren of je bedoeling is overgekomen

Wat leer je niet?

Je krijgt niet te horen dat je een broek moet aantrekken voor je je camera aanzet. Andere basale elementen, zoals tegenlicht voorkomen, zul je zo langzamerhand ook beheersen. Aan de andere kant krijg je evenmin technisch advies over hoe je met verlichting, camera’s, microfoons en OBS studio moet omgaan.

Het gaat erom dat JIJ met de beperkingen en de mogelijkheden van het medium zo effectief mogelijk leert optreden.

Hoe werkt het?

Dit is een training online presenteren en vergaderen.

Er is ruimte voor 8 personen per groep. De training is uiteraard online. Je krijgt een korte uitleg van het onderdeel en gaat dan aan de slag om te oefenen. Je krijgt feedback van de docent en van je medecursisten. Zo leer je wat voor jou werkt om heel sterk over te komen via een scherm.

Hoe werken online trainingen?

De training bestaat uit 4 lessen van elk anderhalf uur, waarin veel wordt geoefend en huiswerk tussendoor.

De investering bedraagt € 750.

Schrijf je in.