Categorie├źn

Over

Geert-Jan Procee is retorisch strateeg

Het voederen van de eenden moet door de plantsoenendienst gebeuren. Over deze stelling sprak Geert-Jan Procee tijdens een cursus overtuigend spreken voor publiek, halverwege de jaren negentig. Toen hij aan de grote ogen zag dat hij het publiek ingepakt had, en het uit zijn hand at, was het duidelijk: hier wilde hij meer van.

Geert-Jan Procee (Groningen, 1973) is kenner van de theorie en praktijk van overtuigingskracht, public speaking en effectieve communicatie. Hij werkt als retorisch strateeg. Geert-Jan helpt mensen en organisaties overtuigende interactie tot stand te brengen.

De basis van leiderschap en maatschappelijk succes komen door voor een groep te gaan staan en te zeggen wat er moet gebeuren. Dat is de krachtigste en belangrijkste vorm van overtuigingskracht. De klassieke retorica is het krachtigste instrumentarium om die overtuigingskracht te analyseren en te versterken.

Geert-Jan Procee werkt aan een wereld waarin mensen beter spreken. Dat doet hij door te adviseren, door mensen en organisaties te trainen, en door bijeenkomsten te verbeteren.

Geert-Jan Procee vindt het belangrijk om onafhankelijk te opereren, zodat het werk dat hij aflevert effectief, menselijk en relevant is. Daarbij baseert hij zich primair op inzichten uit de klassieke retorica, aangevuld met observatievermogen, empathie en scherpzinnigheid. Zijn werk wordt geïnspireerd door de methoden van Appreciative Inquiry.

GJP_face_totaal_donker