Over

Geert-Jan Procee is retorisch strateeg

Heden

Geert-Jan Procee (Groningen, 1973) is retorisch strateeg. Ik help mensen en organisaties effectiever te handelen. De basis van leiderschap en maatschappelijk succes komen door voor een groep te gaan staan en te zeggen wat er moet gebeuren. Dat is de krachtigste en belangrijkste vorm van overtuigingskracht. De klassieke retorica is het krachtigste instrumentarium om  dit te analyseren en om erin te trainen.

Geert-Jan Procee werkt aan een wereld waarin mensen beter spreken. Dat doe ik door zelf te spreken, door mensen en organisaties daarin te trainen, en door advies te geven.

Retorische vaardigheden helpen je om overtuigender je doelen te bereiken.

Ik vind het belangrijk om onafhankelijk te opereren, zodat het werk dat ik aflever effectief, menselijk en relevant is. Daarbij baseer ik mij op inzichten uit de klassieke retorica.

GJP_face_totaal_donker

Verleden

Ik heb een achtergrond in de internationale betrekkingen. Dat is een studie over macht, recht, belangen en complexe relaties.

Daarna heb ik ruim tien jaar aan mijn carrière bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gewerkt. Ik heb me onder andere beziggehouden met de internationalisering van het hoger onderwijs, studiefinanciering en digitalisering van het cultureel erfgoed. Een goede leerschool om te observeren hoe je in grote, bureaucratische organisaties kunt floreren.

Als adviseur heb ik meegewerkt aan een fundamentele reorganisatie van het Nationaal Archief. Voor de Raad voor Cultuur was ik mede-auteur van een majeur advies over de vaste boekenprijs. Ik was directeur-bestuurder en hoofdredacteur van stichting Oneindig Noord-Holland, een online historisch verhalenplatform.

Al die tijd heb ik naast mijn studie en mijn werk mij intensief beziggehouden met overtuigingskracht, spreken voor publiek, debatteren, retorica. En sinds 2017 leg ik mij daar volledig op toe.

GJP_mond_donker

Toekomst

Bij juridische problemen ga je naar een advocaat, bij geldzaken naar een financieel adviseur. Maar nog belangrijker is het dat iemand je bijstaat als je iets van anderen gedaan wil krijgen. Je  vindt al snel je eigen opvattingen vanzelfsprekend – ten onrechte. Dan is het goed een retorisch strateeg in de arm te nemen, iemand die je helpt je ideeën scherp en overtuigend neer te zetten. Dan gaat het om een glasheldere inhoud, een onweerstaanbare uitstraling en andere partijen die met je mee willen gaan. Logos, ethos én pathos. Want er zijn te veel goede ideeën die in één hoofd blijven hangen.

Ik help graag nieuwe en bestaande klanten effectiever op te treden. Bel mij om te bespreken wat ik voor jou kan doen op 06-41164621

GJP_ogen_donker