Categorieën

Over

Geert-Jan Procee is retorisch strateeg

Geert-Jan Procee (Groningen, 1973) is kenner van de theorie en praktijk van het goede spreken. Hij werkt als retorisch strateeg. Geert-Jan helpt mensen en organisaties effectiever te handelen. De basis van leiderschap en maatschappelijk succes komen door voor een groep te gaan staan en te zeggen wat er moet gebeuren. Dat is de krachtigste en belangrijkste vorm van overtuigingskracht. Dat is de krachtigste en belangrijkste vorm van overtuigingskracht. De klassieke retorica is het krachtigste instrumentarium om die overtuigingskracht te analyseren en te versterken.

Geert-Jan Procee werkt aan een wereld waarin mensen beter spreken. Dat doet hij door zelf te spreken, door mensen en organisaties daarin te trainen, en door advies te geven.

Retorische vaardigheden helpen je om overtuigender je doelen te bereiken.

Geert-Jan Procee vindt het belangrijk om onafhankelijk te opereren, zodat het werk dat hij aflevert effectief, menselijk en relevant is. Daarbij baseert hij zich primair op inzichten uit de klassieke retorica, aangevuld met observatievermogen, empathie en scherpzinnigheid.

GJP_face_totaal_donker

Achtergrond

Geert-Jan Procee heeft een achtergrond in de internationale betrekkingen, een studie over macht, recht, belangen en complexe relaties.

Daarna heeft hij ruim tien jaar bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gewerkt. Geert-Jan heeft zich onder andere beziggehouden met de internationalisering van het hoger onderwijs, studiefinanciering en digitalisering van het cultureel erfgoed. Een goede leerschool om te observeren hoe je in grote, bureaucratische organisaties kunt floreren.

Als adviseur heeft Geert-Jan meegewerkt aan een fundamentele reorganisatie van het Nationaal Archief. Voor de Raad voor Cultuur was hij mede-auteur van een majeur advies over de vaste boekenprijs. Geert-Jan Procee was directeur-bestuurder en hoofdredacteur van stichting Oneindig Noord-Holland, een online historisch verhalenplatform.

Al die tijd heeft hij zich intensief beziggehouden met overtuigingskracht, spreken voor publiek, debatteren, retorica. En sinds 2017 legt hij zich daar volledig op toe.

GJP_mond_donker

Visie

Bij juridische problemen ga je naar een advocaat, bij geldzaken naar een financieel adviseur. Maar nog belangrijker is het dat iemand je bijstaat als je iets van anderen gedaan wil krijgen. Je  vindt al snel je eigen opvattingen vanzelfsprekend – ten onrechte. Dan is het goed een retorisch strateeg in de arm te nemen, iemand die je helpt je ideeën scherp en overtuigend neer te zetten. Dan gaat het om een glasheldere inhoud, een onweerstaanbare uitstraling en andere partijen die met je mee willen gaan. Logos, ethos én pathos. Want er zijn te veel goede ideeën die in één hoofd blijven hangen.

Geert-Jan Procee helpt graag nieuwe en bestaande klanten effectiever op te treden.

GJP_ogen_donker